mandag 30. mars 2009

Ovenfra - From Above

Mandagstema har denne uken tema Ovenfra (from above).

Jeg har jo etterhvert endel bilder tatt fra diverse flyturer.
Dette tok jeg nå i januar. Når vi ser dette vet vi at vi nærmer oss Gran Canaria :-) En god følelse!


De neste to bildene er fra Paris. Det første er Paris`skyline sett fra Eiffeltårnet. Det andre er mot Eiffeltårnet sett fra Triumfbuen.





Så til slutt: alle blomstene jeg fotograferer til enhver tid er jo ovenfra! Så derfor legger jeg inn et bilde av noen krokuser!

lørdag 28. mars 2009

Månedens bilde - det er mitt - HURRA :-)

Bildet mitt av sommerfuglen er kåret til Månedens Bilde på Fotoverden :-)



fredag 27. mars 2009

Sterk lesning....

Som jeg skrev i et innlegg tidligere var jeg på foredrag med Barnevakten.no for litt siden om bl.a. digital mobbing.
Mobbing er utbredt - og det skjer mye mer enn vi er klar over! Små kommentarer, stikk, som sårer langt inn i hjerteroten! Det er ikke lett for den som utsettes.....
Falt over denne bloggen til Pollypepper og hennes innlegg "Tortur i fem år"
Hun er så utrolig tøff som tør å skrive om dette - jeg blir helt imponert :-) Håper det er mange "mobbere" som leser dette innlegget - og som tenker seg om litt.... Fy flate....
Les - det er sterkt!

ABC utfordring - D


Da var det klart for D`en i ABC-utfordringen hos Petunia.
Først når jeg tenkte D hadde jeg litt problemer…. Det er ikke lett å komme på noe lurt på alle disse bokstavene – skrekk og gru når vi kommer til Z, Æ, Ø, Å…. Men gøy – det er sikkert!!
I allefall – når jeg hadde tenkt litt fant jeg jo så masse som plutselig passet på D – så derfor tar jeg to ting denne uken:

D for DELTA
– i alle mulige slags konkurranser og utfordringer! Det er mange av oss der ute som elsker en utfordring og en konkurranse! Jeg selv har vært sløv på dette området – men NÅ! Nå deltar jeg på ABC, Mandagstema og Fotoverden (her vant jeg!)
Jeg har også startet en fotoblogg – Fotomorro. Ettersom jeg elsker utfordringer og konkurranser – så tenkte jeg at jeg kunne bidra til andres glede også! SÅ ta gjerne en titt innom! Her er det leksjoner, utfordringer, konkurranser mm. Akkurat nå er det en fotokonkurranse der du kan vinne solkort hos Brun og Blid!




D for DEILIG
Årets deiligste tur går hvert år over nyttår til varme Gran Canaria. Drømmeferien – hvert år! Vi bor i Patalavaca ( kommunen Mogàn) – like før Puerto Rico. Stabilt vær og deilig strand – det er herlig. Vi nyter noen uker i varme – noe som er et fantastisk avbrekk fra den kalde vinteren her hjemme.
Gran Canaria er den sørligste av Kanariøyene, en øygruppe i Atlanterhavet, ca. 210 km fra den nordvestlige kysten av Afrika. Gran Canaria er den tredje største av Kanariøyene, etter Tenerife og Fuerteventura. Kanariøyene tilhører Spania.
Mogán er en kommune sørvest på øya Gran Canaria, Kanariøyene med et areal på 172 km². Befolkningen ligger på rundt 15 000 innbyggere. Fiskerlandsbyene Puerto de Mogán og Arguineguin samt turistanlegget Puerto Rico ligger i kommunen Mogán. De viktigste næringsveiene er turisme, fiske og landbruk.
Området blir av amerikanske klimaforskere betegnet som det sted i verden med best klima. Området har en gjennomsnittstemperatur på 25 grader Celsius. Dette gjør at blant annet mange nordmenn av helsemessige grunner har flyttet hit for godt eller tilbringer store deler av året her. Spesielt for revmatikere og astmatikere er sørsiden av Gran Canaria et gunstig sted å være. Dette har også medført at det har oppstått et eget lite norsk samfunn her, med butikker, kaféer, skole, legesenter, kirke og et sangkor.
Øya har et areal på 1560 km². Den er inndelt i 21 kommuner.


torsdag 26. mars 2009

Mandagstema - Tall/Siffer


Jahaja... tall og siffer! Hva i all verden skal man finne på da.... Joda, tall og siffer finner vi jo rundt oss hele tiden - men å ta bilder av noe som faktisk kan brukes her... tja....

Derfor hadde jeg egentlig tenkt å la denne ukens Mandagstema være "uløst" - men så sitter jeg her og ser igjennom alle bildemappene mine da - og DER! hehe - dette var jo ganske greit i og med at alle for øyeblikket snakker om skatten! Neida, dette er ikke et resultat av det - men heller en gave jeg fikk, som jeg så klart ble kjempeglad for!
Skatt eller ikke - dette er i allefall min løsning på Tall /Siffer. Jeg kan i allefall si at jeg deltok :-)

søndag 22. mars 2009

Fotosafari: Fotballen er tilbake ツ


Jeg MÅTTE bare bruke dette bildet i Fotosafari ettersom Brann spiller sin første hjemmekamp i dag!!

Eldstemann tok dette bildet på Stadda`en under seriegullfesten i 2007! La oss håpe det blir som dette før vi alle er passè.......hehe ツ Må også fortelle dere at dette bildet har han på rommet sitt i plakatstørrelse - det er knallfint!! Han er så flink å ta bilder - og mor er så stolt, så stolt!

Vi har også tilbakelagt en helg i fotballens tegn ツ Begge barna har spilt cup! Vi har allerede konkludert med at det har vært vellykket selv om vi frøs noe veldig på den ene - og var søkk våt på den andre - så er det noe vi må ta med, og som vi begynner (?) å bli vant med ツ

Ønsker dere alle en flott fotballsøndag - og en HERLIG UKE ツ



torsdag 19. mars 2009

ABC utfordring - C


C ja...... ingen enkel bokstav! Jeg tenkte på mange forskjellige c`er - og plutselig slo det meg som lyn fra klar himmel: Cavalier King Charles Spaniel! Hunderasen på vårt aller minste "barn".
Han er snart 2 år, verden snilleste kosehund - denne rasen er født for å glede deg :-)

Litt fakta om Cavalier King Charles Spaniel:
I rasestandarden står det at en Cavalier skal vær aktiv, elegant og velbalansert med et vennlig uttrykk. I temperamentet skal den være glad og vennlig uten tendens til aggressivitet eller nervøsitet. Denne beskrivelsen karakteriserer Cavalieren på en utmerket måte. Selv om den elsker å ligge i sengen, sofaen, eller hvor som helst dens eier befinner seg, er den på ingen måte en utpreget sofahund. Med sin aktive og glade natur setter den stor pris på fysisk utfoldelse. Den er en fantastisk turvenn som mer enn gjerne følger med på både korte og lange turer.

Cavalieren finnes i 4 fargekombinasjoner: Blendheim (hvit og brun), Tricolor (sort, brun og hvit), Black Tan (sort og brun) og Ruby (ensfarget rødbrun).
Vår hund er Tricolor.

Om du ønsker mer informasjon om rasen kan du ta en titt på Cavaliernett (info over er hentet derfra)





Vil du se flere ABC- utfordringer så se her hos Petunia

onsdag 18. mars 2009

Skremmende!

Alle vet at barn kan være veldig stygge med hverandre- det er skremmende hvor ondsinnede de faktisk kan være. Og når jeg snakker om barn her er det i barneskolen og ungdomsskolen dette er snakk om.
I går - som jeg hadde glemt, og valgte å gå på istedenfor kino - hadde Barnevakten et foredrag på skolen. To timer med masse prat, powerpointfremvisning og diskusjon. To timer som gikk så altfor fort! Er helt sikker på at vi alle som var der (ca 5% av skolens foreldre.....) kunne sittet i mange flere timer!
Foredragsholderen kom med mange eksempler på hvordan vi som foreldre må følge med barna våre både mht web og media generelt (og mobilbruk) - uten at vi skal overvåke våre håpefulle!
Eksemplene på mobbing via msn, facebook, nettby, chat, mobil osv var mange - og veldig sterke - og mye vanligere enn vi foreldre tror! Det er så utrolig tragisk hvor mange sarte sjeler som får store arr av dette! Så utrolig lett der er å skrive skikkelige vonde meldinger når man har en skjerm imellom og ikke da ser reaksjonen på mottaker!
Klart at vi som foreldre vet dette, men hvor stort omfang det faktisk har aner vi bare ikke! Selv regner jeg meg som en aktiv bruker av både web og mobil, men enkelte av de eksemplene som kom frem i går har jeg aldri tenkt på! Og mobbing - det blir det nok dessverre bare mer og mer av.... Det hjelper lite med alle slags prosjektgrupper, velferdsgrupper og annet - for altfor mye av denne mobbingen foregår i det skjulte! Stygge kommentarer, sårende sms og msnmeldinger, baksnakking osv.
Mobbing har alltid eksistert - men det har aldri vært så enkelt å mobbe noen som nå! Ikke minst å gjøre det i det skjulte - for vi har så mange tilgjengelige kanaler!
Ta en titt inn på Barnevakten og les mer - de gjør en fantastisk jobb mht foredrag og nært arbeid med spillindustrien mm.
Mange eksempler er til stoooor ettertanke, og de gjør enormt inntrykk!

tirsdag 17. mars 2009

Sannhet...

Ja, jeg innrømmer det! Jeg er hekta på tulipaner for tiden... ikke minst å ta bilder av de! De er jo bare såååå nydelige, og det er gøy å prøve seg med forskjellige vinkler på bildene.
Nå er jeg kjekt for å være glad i å ta bilder av blomster og natur generelt, så det passer bra med opplading til våren dette! Jeg vet at jeg om ikke lenge flyr rundt i hagen og andre steder og knipser i vei av alskens vekster :-) Vidunderlige små skapninger som stikker opp av jordens indre - litt og litt for hver dag. Det er en herlig tid vi går i møte :-)



I kveld blir det venninnetur på kino. "Menn som hater kvinner". Etter å ha lest boken, og blitt grepet av Stig Larssons mange sære karakterer, gleder jeg meg veldig til å se om filmen tilfredsstiller mht Blomkvist og Salander :-)
Ha en superfin tirsdag!!

mandag 16. mars 2009

Helg og fritid

Da var det klart for nytt Mandagstema - denne gang med tema fritid. Hmmm, ikke lett egentlig - for fritiden i hverdagen her i huset går mest i fotballtrening, turn og svømming. I helgene derimot blir det gjerne gjort andre ting, og man har mulighet til å nyte dagene :-)

Jeg har i allefall valgt å ta noen av bildene fra denne helgen; vi arrangerte fest for foreldre på fotballaget til jenten vår lørdag, og jeg fikk at anfall av "tulipanfotosafari" søndag. (ny header er derfra også :-)) I tillegg har jeg tatt med et par bilder fra annet med barna og vofsen!


Tur i nærområdet her kan gi mange herlige minner :-)



Lek med vofsen vår gir mang en latter :-)






fredag 13. mars 2009

ABC utfordring - B

Da var det klart for B i ABC- utfordringen hos Petunia.
Mitt bidrag blir B for Buick :-)



Buick er et Amerikansk bilmerke som eies av General Motors. Buick bygges i USA, Canada og Kina. Selges i USA, Kina, Taiwan og Israel.
Et designelement som er typisk Buick, og som oftest dukker opp, er en horisonal, oval grill med mange tynne vertikale kromribber som buler utover. Dette blir av og til kalt Buicks dollarglis, spesielt på tidlige 50-tallsmodeller, som hadde tykke, høyglanspolerte ribber som kunne likne på tenner
Her i Bergen har man noe som kalles ”Vårsleppet” for bilentusiaster.
”Vårsleppet” er en stor begivenhet for de bilglade i området – og her kommer biler fra fjern og nær for å vise seg frem :-)
Det skal være sagt – der er utrolig mange flotte biler som stilles ut, men også en del som stilles ut kun for eierens ego…. Hehe! Noen av de består omtrent kun av høyttalere, og vi kan søren ikke gå i nærheten av de engang uten at både trommehinne, sneglehus, ambolt, stigbøyle, hammer og øreganger (les: øret!) blir vrengt!
Men; med menn som er glad i biler, så blir dette en årlig begivenhet – og fotoglad som jeg er, og ser et motiv i det meste; så ja, jeg slenger meg med!



Til alle lesere: i min andre blogg Fotomorro har jeg en utfordring på tema "vår". Det blir delt ut tre Awarder etter endt utfordring! Vær med da vel :-)

onsdag 11. mars 2009

Skarlagensfeber...

Ja, da har vi hatt noen dager med veldig høy feber for eldstemann på 12 år. Til daglig en veldig aktiv gutt med mange jern i ilden - nå var det å glede seg til skole etter vinterferien! Men sånn ble det altså ikke...


Feberen begynte natt til søndag - og har siden vært høy. Forkjølelse trodde vi først, så ble det egentlig verre.. Allmenntilstanden har vært så som så - slapp og veldig dårlig matlyst. I går bestemte vi oss for å ta en tur på legevakten. Der tok de tok prøver. Fikk beskjed om at det var influensa og bare å ta det med ro. Det røde utslettet han da hadde begynt å få mente de skyltes feberen...

I natt og i dag har utslettet forverret seg noe veldig. Hissig og rødprikkete, og hendene er irrød! Dvs fra knokene og ut i fingrene - oppå hånden er fargen vanlig. Er ellers ganske rød hele gutten - ser overkokt ut! Merkelige greier det der....


I allefall - jeg ringte fastlegen vår for å få time der, men sjansen er jo som å vinne i lotto! Så der kunne de ikke ta imot han i dag - men vi burde gå på legevakten igjen. Så da var det bare å vente til legevakten åpnet, og ned igjen dit. Så etter en god stund der nede fant legen ut at dette måtte være skarlagensfeber. Dette fordi CRP`en hadde steget veldig siden i går, tungen er klassisk bringebærtunge, høy feber og utslett. Klassiske symptomer på Skarlagensfeber! Så nå er det full antobiotikakur, febernedsettende og ro som skal til - så får vi håpe dette hjelper fort på! For gutten - hans synes nå at livet er noe dritt akkurat nå! (noe jeg faktisk forstår i øyeblikket.....)




mandag 9. mars 2009

Fotosafari

Ennå en artig sak jeg fant hos Petunia : Fotosafari - og så klart vil jeg være med ツ.

Nå har jeg ikke så mange bilder som er tatt i det siste, sånn helt på impuls. Skal innrømme at jeg har vært litt på latsiden mht å ta kamera med..... jepp - selv jeg har vært det! Men jeg skal skjerpe meg........ ツ
Men for ikke lenge siden hadde jeg en aldri så liten fotosafari i egen hage ツ Her er et knippe av bildene derfra:




Vil du også være med på Fotosafari? Gå inn på Petunia sin side, i menyen til høyre finner du regler for å være med!


søndag 8. mars 2009

Mandagstema utfordring




Mandagstema har en utfordring - Denne gang var tema UKLART.....


Da har jeg valgt et bilde jeg tok av Siri i sommer da hun satt og så på tv etter en lang og varm dag..... Synes det ble skikkelig vakkert - så her får dere se :-)


ABC utfordring

ABC i bilder er en utfordring hos Petunia . Dette går ut på å finne ett eller flere bilder som viser et valgt ord på bokstaven.

Min A er for ATTRAKSJON.



I vår var vi i Paris - og der ble det naturlig nok fotografert endel (!) bilder... Det som fasinerte meg veldig med Paris var alle de unike attraksjonene, og ikke minst den helt unike atmosfæren i hele byen.


Ila av våre dager i Paris fikk vi med oss alle de store attraksjonene, men vi skulle gjerne hatt tid til de litt mindre vanlige også.. Det får derimot bli neste gang!


De største attraksjonene i Paris: Tour Eiffel, Champs- Élysées, Notre Dame, Sacrè Coeur, Louvre, Arc de Triomphe, Versailles.