tirsdag 17. juni 2008

Bonjour Madame et Monsieur :-)

Da er vi tilbake fra Paris! Vi har hatt en flott tur, vært heldig med været og vi fikk sett mye – så det ble kjempevellykket! Legger ut noen bilder nå - flere kommer :-)




For å oppsummere Paris har jeg laget en alfabetisk oversikt.... (noen bokstaver på slutten mangler......)

A: Antall mennesker: Det myldrer mildt sagt i Paris! Det er haugevis med mennesker uansett hvor du befinner deg! På de store turistattraksjonene er det laaaange køer og dertil mengder med folk!
B: Brasserie: det kryr av de! I enhver gate finner du de! Gå der det er mye folk, der pariserne selv spiser! Mye godt!!!!!
C: Champs Elysses: Gaten som går fra Triumfbuen til Place de la Concorde. Handlegate i øvre del, park i nedre. Handlegaten er vel den dyreste i hele Paris, og inneholder mange av de store motehusene J Flere shoppingsentre. Mange kafèer og restauranter. Enormt med mennesker til enhver tid! 3 km lang....

D: Dehli`s : Cafè på Champs Elysses som ble favoritten vår! Koselig å sitte ute her og se på folk! Utrolig gode pannekaker (bl.a)..... med alt mulig på!!
E: Eiffeltårnet; en utrolig opplevelse, bør ses fra toppen! Vær tidlig ute for å unngå de veldig lange køene. Vi var der litt før halv ti (de åpner 09:30) og vi kom oss inn i heisen og opp ca 10.30. Eiffeltårnet er 300 meter høyt, uten masten på toppen medregnet! Man kan velge å ta heis til 1, 2, eller 3 ”floor” – 3. er toppen. Man betaler så klart ekstra for hvor langt man vil opp, de er lur sånn!
F: Fotoapparat: også et „must“ for en tur til Paris! Man klarer seg IKKE uten! Jeg tok "noen" bilder...
G: Gaulle, Charles de: Den ene flyplassen i Paris – ENORM! Vær forberedt på om du skal til terminal 1 eller 2 ved utreise. Terminal 2 (iflg taxisjåføren) er inndelt i flere seksjoner A, B, C osv. og er dermed enormt stor. Det tar ca 20 minutter å gå fra terminal 1 til 2 dersom man tar feil...
H: HardRock cafè: Som alltid; kanongod mat, artig betjening og mye bra musikk! Anbefales!


I: Is: alle brasseriene selger is – noe som helt tydelig faller franskmennene godt i smak!
J: Joggesko: et ”must” for å være turist i Paris. Vi var faktisk vitne til en dame som satt sin ene hæl fast i brosteinen..... hahaheheho! Kjempemorsomt!!!!!
K: Kaker: i mangfold, og det er bare å smake – veldig mye søtt, veldig søtt, men også mange veldig gode!
L: Louvre: Opprinnelig et slott, men ble åpnet for allmennheten på 1980-tallet. Enorme folkemengder!!!!!!! Vi fant ut at de køene og menneskemengdene gjorde det hele ganske ulidelig, enn hvor lyst vi hadde til å se Mona Lisa! Gikk utenfor og satt ved fontenene – tok en pust i bakken der.

M: Metro: Et genialt fremkomstmiddel! Billig og veldig greit! Flere ruter som går på kryss og tvers gjennom sentrale Paris. De krysser alltid en annen linje slik at du kan bytte. Vi betalte 19 euro for 3 dagers billett.
N: Notre Dame: Utrolig flott gotisk katedral! Er hovedsetet for det romersk-katolske erkebispedømmet Paris. Vi fikk med oss litt av søndagsmessen – helt fantastisk! Katedralen var fullsatt med folk, 3 prester og et stort kor. Men altfor mye folk til at man kunne stoppe opp, man ble flyttet videre enten man ville eller ikke.... Veldig mange sigøynerdamer som kom bort til deg utenfor kirken...


O: Obelisken på Place de la Concorde : Place de la Concorde er en åttekantet plass nederst på Champs Elysses. Fra midten av plassen ser man oppover hele Champs Elysses. Obelisken i midten av plassen er 23 meter høy og er over 3300 år gammel!
P: Palass: I Paris og omegn finnes det veldig mange palass. Nesten overalt hvor man snur seg er det et eller annet palass som i dag brukes til det ene og andre.
Q: Quality: crême de la crême av butikker og verdenskjente merker finner du i denne byen! Prisene er såklart deretter.... Vi så faktisk sko til 25.000 euro (!!!) - ikke for min lommebok i allefall :-)
R: RER : Toget som går på kryss og tvers i utkanten av Paris. Flere linjer og hver enkelt linje har flere tog som går forskjellig sted! Ikke like lett som metroen å finne ut av...
S: Sacré Coeur: er en Romersk katolsk kirke. Kirken ligger på det høyeste punktet i Paris, i Montmartre. Dette er et av de mest populære turiststedene i Paris, også for gateselgere som ikke evnet å gi noen fred..... Mange trapper opp, men kirken er et flott skue og man har utsikt over hele Paris!
T: Turister: OVERALT, ALLTID!
U: Uteliggere: finnes faktisk en del av de, selv på Champs Elysses!
V: Versailles: FANTASTISK! Utrolig stort og flott ! Og hagen må bare nytes! Enormt lang kø for å få billetter, så kjøp dette på forhånd! Selv om man har kjøpt museumspass må man betale for å komme inn i hagen, passet gjelder kun inne! (det er lite kø for å komme inn i hagen)


W: Wallet: pass på lommeboken! Det står varselskilt overalt for lommetyver!
Z: Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz..... Veldig godt å legge seg etter en lang dags tråkking i Paris!!!!


To be continued......

søndag 8. juni 2008

Island

Da er vi tilbake etter en fantastisk tur på Island! Vi har kost oss masse, opplevd masse, og hatt det kjempeartig!
Etter en heller smertefull start, hvor Harald såvidt kom seg hjem fra Nordsjøen i tide (landet under 2 timer før vi skulle være på flyplassen igjen), ble det kjempevellykket når vi endelig kunne slappe av på Flesland.
En kanongjeng å reise med - mye latter og morro har det vært :-)
En innholdsrik og opplevelsesrik tur med mye bussing; vi har badet i den Blå Lagune, sett bl.a. Geysirområdet, Kerid, Gullfoss, Thingvellir, Perlan, Hallgrimskirken, Reykjavik og omegn :-)
Sum-à-summarum: Island er en spesiell øy med mange opplevelser! Ville aldri vært den opplevelsen foruten nei :-)

Har så klart tatt noen bilder - her er de mest kjente av de!


Den blå lagune er virkelig å anbefale - det mest utrolige bad jeg noengang har hatt :-) Vannets enestående varme, saltholdige vann stammer fra havet, men oppvarmes av øyas vulkanske undergrunn til glede for de mange fastboende og turistene som besøker stedet for at få seg en dukkert eller for å nyte godt av det helsebringende, mineralholdige vannet.


Den aktive geysiren Strokkur - sprøtt å stå rett ved den ved utbrudd! Den spruter hvert 3. -5. minutt - og blir ca 30 meter høy.



Geysirområdet vi var i. Geysiren Hætta, som ikke har vært aktiv på mange år er igjen begynt å bevege på seg etter jordskjelvet....

Kerið er et stort krater. Kaldt vann fra fjellet omkring blandes med varmt vann som kommer opp fra jordas indre her.

Reykjaviks kjennetegn, Perlan, ligger øverst på en bakke i byens utkant. Her blir Reykjaviks geotermiske vannreservater oppbevart i seks store tanker, og oppå disse er den karakteristiske glasskuppelen Perlan plassert. Perlan rommer blant annet et museum, en restaurant og en fantastisk utsikt over byen og den imponerende omegnen.


Her samlet det islandske ”Alltinget” seg hver sommer gjennom flere århundrer.


Gullfoss er Islands best kjente foss og blir kalt Den gyldne Foss. Den ligger ca 10 kilometer fra Geysirområdet og er med sine voldsomme vannmasser et enestående eksempel på naturens fantastiske krefter. Gullfoss styrter mer enn 30 meter ned i en dyp kløft.

tirsdag 3. juni 2008

Listedyr....

Listedyr finnes det mange av.... jeg kjenner en som er utpreget listedyr! En liten utfordring til meg selv med denne listen som jeg har "lånt" :-)

What time did you get up today? 07:00
Diamonds or pearls? Diamonds first – then pearls...
Latest movie in a movie theater? Wow – that`s a long time ago....
Favorite TV series? Criminal Minds at the moment – also Miami Ink, Brothers and sisters and of course; Grey`s Anatomy.
What did you have for breakfast? Cerial...
What's your middle name? Cecilie
Favorite food? Mexican
Which food don't you like? Snails, mussels and Mytilus edulis (hehe)
What's your favorite CD at the moment? Jan Werner
What car do you drive? Volvo
Favorite sandwich? None
Which human traits can't you stand? Dishonesty and lying
What are your favorite clothes? Jeans
If you could travel anywhere, where would you go? Orlando, Florida with my husband and kids.
Favorite clothing brand? Nothing special
Where would you like to retire? Not in this country...
Favorite time of day? Evening
Where were you born? Bergen
Which is your favorite sport to watch? Handball for women
Coke or Pepsi? Pepsi MAX
Soccer or hockey? None
Are you a morning person or a night owl? Absolutely a night owl!
Pedicure or manicure? Manicure.
Any exciting news to share? I`m leaving soon..
What did you want to become as a child? Designer of advertising or lawyer. Remember - the computers didn`t excist!
Best childhood memory? Lots of them !
Ever been to Africa? No
Ever rolled anybody in toilet paper? Yes
Have you ever been in a car accident? Yes
Favorite day of the week? Saturday
Favorite flower? Lily and roses
Favorite - Hot dog or Chinese food? Absolutely chinese
Do you own a bike? Yes – use it? No..
Who was you latest e-mail from? My husband who`s in the North Sea.
Where would you like to shop more if you could afford to? I would travel all over the world if I could - no need to shop everywhere! (yeah....... right......)
Bed time?Around 01:00 – too late.....
Latest person to share dinner with? My kids
What are you up to now? Waiting for the clothes to be washed – then to hang them up! Leaving tomorrow...
Favorite color? Cyan, Pink, Black
How many tattoos? None.....